Local View

Er du urolig for RS-Virus

22/09/21 – Producer: Andre
aarhus universitets hospital
I år har mange børn fået RS-virus, og sæsonen er startet meget tidligere, end vi normalt ser.Vores overlæge på Børn og Unge Mette Holm, fortæller her hvad du som forældre kan gøre, og hvad du skal være opmærksom på.RS-virus ligner en almindelig forkølelsesvirus med løbenæse og hoste. Der udvikles sej slim i luftvejene, som kan være svært for de helt små at hoste op. Derfor er det oftest hos børn på 0-6 måneder, der kan være behov for indlæggelse.


Har du et forkølet barn, er det barnets almene tilstand, du skal holde øje med. Spiser og drikker barnet, og er barnet vågent og kontaktbart? Og er vejrtrækningen normal?


Hvis vejrtræningen er hurtig eller hvis barnet bruger mavemusklerne til at trække vejret, kan det være tegn på vejrtrækningsbesvær. Kontakt i så fald læge eller vagtlæge for at få barnet vurderet.


Mens der er megen RS-virus i omløb, kan du overveje, om dit lille barn kan være sammen med færre mennesker end normalt. Forældre og ældre søskende med forkølelse kan sørge for god håndhygiejne og undgå at kysse barnet i ansigtet.

Embed denne video
Kopiér