Food View

Øl med historie i Den Gamle By

14/08/20 – Producer: Palle Hansen
Den Gamle By
Den Gamle By er et museum for alle sanser, og rundt omkring i museumsbyen kan man både se, smage, lugte og prøve historien.
Under overskriften ”Øl med historie” lancerer Den Gamle By nu en ny serie øl, som kan drikkes og opleves på museets spisesteder. Det sker i et tæt parløb med Thisted Bryghus, der er grundlagt i 1902 og et af de få tilbageværende af de helt gamle danske købstadsbryggerier.
Første resultat af samarbejdet er Den Gamle bys mørke øl på 4,9%. En overgæret øl, der er brygget med røgmalt, som det laves i Den Gamle Bys bryggeri. Senere kommer to andre øl i sortimentet: Den Gamle Bys bock og Den Gamle Bys julebryg. Desuden indgår Danmarks første økologiske øl, den anerkendte Øko Thy Pilsner, i Den Gamle Bys sortiment.
Når der er åbent på Jazzbar Bent J, vil der dog i pagt med historien stadig blive serveret Ceres Top pilsner. Gerne sammen med en Arnbitter, så man har et såkaldt Aarhus-sæt.
Thisted Bryghus bruger den klassiske 33 cl returflaske med næsten 100 år på bagen. Det har givet Den Gamle By mulighed for at designe etiketter i tråd med den danske tradition. Det vejer også tungt, at en 33 cl-flaske genbruges omtrent 25 gange, før den knuses og smeltes om, mens andre flasker kun bruges én gang.
Embed denne video